Over de Kunst10daagse

Het bestuur

Het bestuur van de Stichting Kunst10daagse Bergen - Bergen aan Zee in bestaat geheel uit vrijwilligers.

De samenstelling van het bestuur in 2014 is als volgt: Jos de Moel, voorzitter; Peter van den Berg, vice-voorzitter; Wim Edel, penningmeester; Joke van Lieshout, secretaris; Chris Houtman, bestuurslid; John Moreu, bestuurslid; Dick Min bestuurslid.

 

Comité van aanbeveling

De stichting heeft een aantal personen bereid gevonden in het Comité van aanbeveling plaats te nemen. Dit zijn: Paul de Winter, oud-burgemeester van Bergen; Lambert Quant, oud-burgemeester van Schoorl en oud-voorzitter van Museum Kranenburgh; Jan Ritsema, oud-burgemeester van Bergen; Joop Leeuwenkamp, architect; Carry Slee, auteur; Adriaan van Dis, auteur; Youp van 't Hek, cabaretier en Jeroen Krabbé, acteur-regisseur-schilder.

Wat is de Kunst10daagse?

De Kunst10daagse 2014 is een evenement waarbij ongeveer 250 kunstenaars exposeren op evenzoveel locaties in het lommerrijke kunstenaarsdorp Bergen in Noord- Holland.

Traditioneel vindt dit culturele herfstfestival medio oktober plaats. De Kunst10daagse is breed geprogrammeerd met een artistiek en toegankelijk palet van schilderkunst, beeldhouwwerk, fotografie, etsen en keramiek. Daarnaast staan er op diverse locaties in Bergen muziek- en toneelvoorstellingen op het programma.

Beeldende kunst, literatuur, muziek en podiumkunsten

De oude Hein - Acryl op linnenAl in de zeventiende eeuw waren de duinen, de zee en het dorp een inspiratiebron voor gerenommeerde schilders als Ruysdael en Van Goyen. Rond 1900 vestigden zich de eerste kunstenaars in Bergen die later de geschiedenis in zouden gaan als de Bergense School. Ook schrijvers, beeldhouwers, componisten en cineasten kwamen naar Bergen. Allen droegen zij bij aan het culturele en artistieke klimaat dat Bergen zo uniek maakt

Meer info: De Bergense kunst10daagse