De tentoonstelling 'Rondom Oranje' in het provinciehuis van Overijssel

Ank Bijleveld-Schouten samen met de secretaris van De Nationale Kunst LoterijDe voorzitter van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk, Ank Bijleveld-Schouten samen met de secretaris van De Nationale Kunst Loterij, de heer Felix Timmermans tijdens de tentoonstelling 'Rondom Oranje' in het provinciehuis van Overijssel in Zwolle.

 
De tentoonstelling laat werk zien dat het gevoel 'Oranje' verbeeldt. Het is een interactieve digitale presentatie van werk van ondermeer Caribische kunstenaars. De tentoonstelling werd 16 december officieel geopend door Ank Bijleveld, commisaris van de koningin in Overijssel en oud-staatssecretaris Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
 
In het Provinciehuis in Zwolle vond de besloten opening plaats, in aanwezigheid van ondermeer de Eugene Holiday, gouverneur van Sint Maarten en gevolmachtigde minister van Aruba, Edwin Abath. De opening voor het publiek is op 31 januari 2012, de verjaardag van koningin Beatrix. Het voornemen is om een rondreizende expositie te maken door het hele Koninkrijk tot 2015. Dit in verband met de viering van 200 jaar Koninkrijk van 2013 tot 2015. De werken zijn te zien tot maart in het provinciehuis in Zwolle.
 
Ank Bijleveld-Schouten:  “Ik merk dat er enorm veel interesse is  en bereidheid om vanuit de samenleving met 200 jaar Koninkrijk aan de slag te gaan.