REALISME 12Tijdens de opening van Realisme 12 is wederom de Sacha Tanja Penning voor figuratieve kunst uitgereikt.

De penning is toegekend aan beeldhouwster Tony van de Vorst, vanwege haar bijzondere en herkenbare oeuvre, waarin zij altijd dicht bij de werkelijkheid blijft. De Sacha Tanja penning werd eerder toegekend aan de schilders Matthijs Röling, Barend Blankert, Herman Gordijn en Philip Akkerman en aan Dirk Scheringa, Diederik Kraaijpoel en Geert Boering.

Met in 2012 een speciale kortingsactie in samenwerking met De Nationale Kunst Loterij Logo DNKL

Uitreiking Sacha Tanja Penning door Wim Pijbes

Uitreiking door Wim PijbesIn 2008 werd Pijbes hoofddirecteur van het Rijksmuseum in Amsterdam.

In de Passenger Terminal Amsterdam wordt voor de negende keer de kunstbeurs REALISME gehouden, de enige kunstbeurs met uitsluitend galerieën die zich gespecialiseerd hebben in de hedendaagse figuratieve en realistische kunst. 34 gerenommeerde galerieën uit binnen- en buitenland tonen en verkopen er werk van zowel Nederlandse als internationale kunstenaars die zich hebben toegelegd op de figuratie en het realisme in schilder- en beeldhouwkunst. Er is zowel werk te vinden van kunstenaars die al grote bekendheid genieten, als van jong talent dat de figuratieve kunst nieuwe impulsen geeft.

Zowel de heer Pijbes als de heer Dittrich kregen bij deze gelegenheid een DNKL kunstlot uit handen van de secretaris van de stichting 'De Nationale Kunst Loterij' overhandigd.

 

Opening REALISME 12 door Boris Dittrich

Voor het eerst heeft Realisme zich verbonden aan een goed doel.

Het betreft de afdeling LGTB Rights (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) van Human Rights Watch, waarvan Boris Dittrich, voorzitter van het Comité van Aanbeveling van Realisme, directeur is. 

De voorzitter van de stichting DNKL

Het concept van de nationale Kunstloterij is simpel: deelnemers aan de loterij maken, naast een grote geldprijs, kans op kunstprijzen naar keuze en uit een omvangrijke kunstcatalogus. De kunst die deelnemers kunnen winnen wordt gesponsord door kunstenaars en culturele instellingen, die uit de opbrengst van de loterij een vergoeding ontvangen. De opbrengst van de loterij komt via geselecteerde ‘begunstigde instellingen’ breed ten goede aan de cultuursector. Naast de beeldende kunst worden met name de podiumkunsten met behulp van de nationale kunstloterij ondersteund in het werven van de benodigde fondsen.