REALISME 12Tijdens de opening van Realisme 12 is wederom de Sacha Tanja Penning voor figuratieve kunst uitgereikt.

De penning is toegekend aan beeldhouwster Tony van de Vorst, vanwege haar bijzondere en herkenbare oeuvre, waarin zij altijd dicht bij de werkelijkheid blijft. De Sacha Tanja penning werd eerder toegekend aan de schilders Matthijs Röling, Barend Blankert, Herman Gordijn en Philip Akkerman en aan Dirk Scheringa, Diederik Kraaijpoel en Geert Boering.

Met in 2012 een speciale kortingsactie in samenwerking met De Nationale Kunst Loterij Logo DNKL

Uitreiking Sacha Tanja Penning door Wim Pijbes

Uitreiking door Wim PijbesIn 2008 werd Pijbes hoofddirecteur van het Rijksmuseum in Amsterdam.

In de Passenger Terminal Amsterdam wordt voor de negende keer de kunstbeurs REALISME gehouden, de enige kunstbeurs met uitsluitend galerieën die zich gespecialiseerd hebben in de hedendaagse figuratieve en realistische kunst. 34 gerenommeerde galerieën uit binnen- en buitenland tonen en verkopen er werk van zowel Nederlandse als internationale kunstenaars die zich hebben toegelegd op de figuratie en het realisme in schilder- en beeldhouwkunst. Er is zowel werk te vinden van kunstenaars die al grote bekendheid genieten, als van jong talent dat de figuratieve kunst nieuwe impulsen geeft.

Zowel de heer Pijbes als de heer Dittrich kregen bij deze gelegenheid een DNKL kunstlot uit handen van de secretaris van de stichting 'De Nationale Kunst Loterij' overhandigd.

 

Opening REALISME 12 door Boris Dittrich

Voor het eerst heeft Realisme zich verbonden aan een goed doel.

De tentoonstelling 'Rondom Oranje' in het provinciehuis van Overijssel

Ank Bijleveld-Schouten samen met de secretaris van De Nationale Kunst LoterijDe voorzitter van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk, Ank Bijleveld-Schouten samen met de secretaris van De Nationale Kunst Loterij, de heer Felix Timmermans tijdens de tentoonstelling 'Rondom Oranje' in het provinciehuis van Overijssel in Zwolle.

 
De tentoonstelling laat werk zien dat het gevoel 'Oranje' verbeeldt. Het is een interactieve digitale presentatie van werk van ondermeer Caribische kunstenaars. De tentoonstelling werd 16 december officieel geopend door Ank Bijleveld, commisaris van de koningin in Overijssel en oud-staatssecretaris Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
 
In het Provinciehuis in Zwolle vond de besloten opening plaats, in aanwezigheid van ondermeer de Eugene Holiday, gouverneur van Sint Maarten en gevolmachtigde minister van Aruba, Edwin Abath. De opening voor het publiek is op 31 januari 2012, de verjaardag van koningin Beatrix. Het voornemen is om een rondreizende expositie te maken door het hele Koninkrijk tot 2015. Dit in verband met de viering van 200 jaar Koninkrijk van 2013 tot 2015. De werken zijn te zien tot maart in het provinciehuis in Zwolle.
 
Ank Bijleveld-Schouten:  “Ik merk dat er enorm veel interesse is  en bereidheid om vanuit de samenleving met 200 jaar Koninkrijk aan de slag te gaan.