Nationale Opera & Ballet

Amstel 3, Amsterdam

Mozarts Don Giovanni

De opera der opera's. Mozarts Don Giovanni is voor velen dé favoriete opera.

Niet alleen vanwege de onaards mooie muziek, maar ook om smakelijke ingrediënten als seks, geweld, humor en spanning.

Terschellings Oerol festival

Terschellings Oerol festival staat bekend als één van de leukste en meest bijzondere theaterfestivals in Europa. Het is sinds de eerste editie in 1982 uitgegroeid tot een waar fenomeen. Ieder jaar in juni is het Waddeneiland tien dagen lang het podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. De voorstellingen worden speciaal voor de bijzondere locaties gemaakt, of daarop aangepast. Van grote spektakelstukken tot mime, van intiem muziektheater tot hilarische circusvoorstellingen, van westerns tot interactieve installaties: je treft het aan in de duinen, op het strand, in bossen, op dijken, in schuren en gewoon op straat

Het festival brengt elk jaar tientallen premières en diverse producties uit haar eigen Atelier.

SENSE OF PLACE

Als locatietheaterfestival opereert Oerol sinds jaar en dag op de scheidslijn tussen cultuur en natuur; theater als een laag van verbeelding over het landschap. Het menselijk ingrijpen krijgt ieder jaar opnieuw tijdelijk vorm via voorstellingen, beeldende projecten en muziekoptredens in het landschap. In 2013 werd voor het eerst ook het Sense of Place Seminar georganiseerd.

 

Meer info: Oerol website

In 2015 stond het thema De Kentering centraal in de Kunst10daagse.

In samenwerking met Kunstgetij organiseert de Kunst10daagse talrijke evenementen.

Een greep uit het aanbod: fietsmuziek, Trio Rodin, Ralph van Raat, franse chansons in De Pilaren, Maria de Fatima, Eric Vloeimans, Jeroen Zijlstra, architectuurwandeling met twee huisconcerten. Het gerenommeerde kunstenaarscafé De Taverne heeft een ruim aanbod met live optrredens.

De 23ste Kunst10daagse in Bergen en Bergen aan Zee biedt u een herfstvakantie vol kunst en cultuur. 250 exposerende kunstenaars verdeeld over 5 routes en bijzondere exposities bij KRANENBURGH en De Weide nabij Het Hof. In samenwerking met Kunstgetij worden talrijke evenementen georganiseerd. Van fietsmuziek tot stand up comedy en van straattheater tot concerten.

PAN Amsterdam RAI kunst, antiek en design.

Ruim 70 onafhankelijke keuringsexperts beoordelen de objecten voorafgaand aan de beurs op echtheid, kwaliteit en conditie.
 
OPENINGSTIJDEN: 
Dagelijks van 11.00 - 19.00 uur
20 en 26 november tot 18.00 uur
27 november tot 21.00 uur
 
LOCATIE:
Europaplein 20
1078 GZ Amsterdam
 
MEER INFO: www.pan.nl 

29 AUGUST 2015 Deliplein Rijnhavenplein Wilhelmina Hoofd

The Welcome Home Street Theatre Festival is a free summer festival with street theater, music, snacks, cocktails and tropical palm beaches. The festival Katendrecht will expand this summer to play four additional locations. The festival takes place on Saturday, August 29th, as usual at the Deliplein, now also the Rhine Havenplein, the Rijnhavenbrug, the Landverhuizersplein and Wilhelmina Hoofd to.